Klokhuis

Hoofdluizen zijn akelige beestjes. Ze nestelen zich op je hoofd en wanneer ze daar eenmaal zitten, zijn ze ook niet zo snel weer weg. Maar wat doen ze op je hoofd?

Of ouders: flink irritant, maar toch houd je van ze. En hoe blijft een brug op een paal staan?

Wat is er leuker dan deze vragen beantwoord krijgen door er zelf een reportage over maken? En dan niet door op stap te gaan met Willem Wever, maar door zelf een camera op te pakken en zonder tussenkomst van `grote mensen' een programma te maken?

Het Klokhuis, dat op Z@ppelin al iedere dag op een orginele manier allerhande zaken probeert uit te leggen, daagt je nu uit om zelf reportages te maken. Ervaren regisseurs geven op de Klokhuis-website, die vorige week werd geopend, een cursus reportage maken. Wie zelf een filmpje in elkaar heeft gedraaid, kan het opsturen naar de redactie van Het Klokhuis. De reportages zullen op de site worden vertoond, de leukste reportages worden uiteindelijk in Het Klokhuis zelf uitgezonden.

De Klokhuis-website is sowieso een van de meer geslaagde pogingen om bij een programma een website te maken. De site is méér dan een opsomming van programmagegevens, méér dan een afspiegeling van het tv-programma, eerder een zelfstandig product dat met hetzelfde enthousiasme en dezelfde tegendraadsheid gemaakt wordt als het tv-programma.

Dat komt naar voren in alle doe, praat, lees en kijkonderdelen van de site, zoals bijvoorbeeld de virtuele Febo, waar iedere verse kroket staat voor een nieuw discussie-onderwerp, en in de icoontjes waarmee je door de site kan surfen zodat je niet zomaar op internet je eigen naam hoeft te geven. Verder staan er op de site dossiers die je uitstekend kan gebruiken als basis voor een werkstuk.

Klokhuis geeft je jathulp zodat je makkelijk plaatjes en teksten kan kopiëren. En aan de dossiers kan je je eigen ervaringen toevoegen. Zo vertelt `Appelflap' over hoofdluizen: ,,ze smaken naar suikerwater met een krokant randje''. Handig om te weten.

Het Klokhuis, Z@ppelin, dagelijks 18.30-18.50u. Website: www..hetklokhuis.nl

    • Titia Ketelaar