Tweeling gezocht voor Kameleon-film

De avonturen van Hielke en Sietse Klinkhamer (12) en hun snelle boot De Kameleon worden verfilmd door de KRO. De omroep is op zoek naar een blonde tweeling van ongeveer twaalf jaar die de rol van de twee ondeugende broers kan spelen. Bij de KRO zijn, na een oproep in de gids, inmiddels tientallen brieven binnengekomen van tweelingen die de hoofdrol willen spelen. De film is gebaseerd op de Kameleonreeks van de schrijverHotze de Roos, de populairste kinderboekenserie van Nederland. De verhalen spelen in het merengebied van Friesland. De film, waarin de tweeling allerlei kwajongensstreken uithaalt, wordt geregisseerd door Steven de Jong uit Sneek. Hij maakte eerder twee Friestalige films en is als acteur en regisseur bekend van soapseries als Westenwind en Onderweg naar Morgen.

Tweelingen die graag Hielke en Sietse willen spelen kunnen schrijven (met foto) aan: KRO tav co-producties (Kameleon), postbus 23000, 1202 EA Hilversum