Teletubbies : tijd om af te vallen !

DE TELETUBBIES, de vier gezellige dikkerds met een tv op hun buik, zijn té dik. Dat heeft een Australische professor gezegd op een grote vergadering over kinderen en voedingsgewoonten. De vier dikbuiken geven het verkeerde voorbeeld, vindt de Australiër, doordat ze in hun Teletubby-televisieprogramma's de indruk wekken dat je dik moet zijn om plezier te hebben. En dat terwijl volgens de professor het juist een probleem is dat veel kleine kinderen in de Westerse wereld te dik zijn en te weinig beweging hebben. De tv-programma's van de vier Teletubbies, Tinky Winky, Poo, Lala en Dipsy, zijn populair bij kleuters over de hele wereld.

De BBC, de Britse omroep die de Teletubbies maakt, heeft gezegd dat ze het met de kritiek niet eens is. ,,De Teletubbies springen en rennen en huppen de hele tijd,'' zei Mark Johnstone van de omroep gisteren. Als tegenzet heeft de BBC aangekondigd dat er binnenkort een videoband uitkomt waarin de Teletubbies bewegingsoefeningen laten zien waarmee kleuters fit - en slank- blijven.