Ramsj

Hanaan As-Sjaikh: Beiroet Blues. Gebonden, De Geus 1997, van ƒ49,90 voor ƒ12,50. Steven Sterk Utrecht.

`Haar beste roman. Een onvergetelijk portret van een gebroken stad,' schreef Salman Rushdie over Beiroet Blues van de Libanese schrijfster Hanaan As-Sjaikh. Hoofdpersoon van het boek is Asmahan, een jonge vrouw die ervoor heeft gekozen tijdens de burgeroorlog (eind jaren tachtig) in Beiroet te blijven. In tien indringende maar tegelijk lichtvoetige brieven aan vrienden en familieleden doet ze verslag van haar moeizame bestaan in de stad.

Bij Steven Sterk is ook andere hoogwaardige buitenlandse literatuur te vinden: Het verdriet van Vietnam van Bao Ninh, over de verschrikkingen van de Vietnamoorlog, en Overgang in schaduw, een familiesaga van de jonggestorven Italiaanse schrijfster Mariateresa Di Lascia.

Beide boeken voor ƒ12,50.

    • Henk Lagerwaard