Ramsj

Dr.Paul Julien: Pygmeeën. Gebonden, Atlas 1997, van ƒ69,90 voor ƒ24,50.

De Slegte.

Fraai verzorgde herdruk van een van de bekendste boeken van Paul Julien, de befaamde Nederlandse antropoloog en ontdekkingsreiziger die een maand geleden op 99-jarige leeftijd overleed. Pygmeeën (1953) is gebaseerd op de vele studiereizen die Julien tussen 1933 en 1950 maakte door Centraal-Afrika, met als doel de wetenschappelijke beschrijving van pygmeeënstammen als de Efé en de Bakolah – stammen die tegenwoordig nagenoeg zijn verdwenen.

Goed geschreven met prachtige natuurimpressies. Boek bevat meer dan zestig zwartwitfoto's uit het archief van Julien.

Ook een ander werk van de antropoloog ligt bij De Slegte: Eeuwige wildernis (1949), een verslag van Juliens reizen door West- en Oost-Afrika. Van ƒ69,90 voor ƒ24,50.

    • Henk Lagerwaard