Pas verschenen

Andere ogen.

Het Spectrum, 196 blz. ƒ24,15

Naar aanleiding van de Boekenweek met als thema Schrijven tussen twee culturen verschenen bundel. Bijdrage van onder andere Kader Abdolah, Ethel Portnoy, Anil Ramdas en Lulu Wang en een voorwoord van Moses Isegawa. Voor Athenaeum-Polak & Van Gennep stelde René Stipriaan het boek Een land om bij te huilen samen met verhalen over Nederland door buitenlandse schrijvers. Het voorwoord is van Gerrit Komrij (216 blz. ƒ29,95). Tevens verscheen van Joris-Karl Huysmans In Holland. Bundeltje met twee reisverslagen waarin Huysmans de Hollandse gewoonten, de steden het landschap en de schilders beschrijft. De vertaling is van Rosalien van Witsen (60 blz. ƒ14,90). Querido kwam met Nieuwe verhalen van nieuwe schrijvers. Een bundel met zeven debuterende schrijvers (126 blz. ƒ15,-).