Verblijf in Nederland

In de jaren negentig woonde Guy Georges in Parijs. Een advocaat vroeg hem deze week of hij in die tijd ook naar het buitenland ging. ,,Naar Nederland, verder niet'', zei Guy Georges. Hij kocht er hasj en verkocht dat weer in Frankrijk. Hij ging met de auto, soms met zijn vriendin Sandrine.

Guy Georges had in 1994 een relatie met Sandrine. Dat is precies de periode waarin hij in Frankrijk geen misdaden heeft gepleegd. In andere jaren, vanaf 1991, viel hij - als hij niet in de geangenis zat - zo'n één keer per maand een vrouw aan. Justitie in Nederland onderzoekt nu of er in 1994 misdaden zijn gepleegd die lijken op de moord- en verkrachtingszaken van Guy Georges, en of er DNA-materiaal is gevonden dat overeenkomt met zijn DNA-profiel.

Sandrine was deze week ook in de rechtszaal, ze getuigde. Wat ze samen in Amsterdam hadden gedaan? ,,De gewone toeristische dingen. Het strand en de molens.''