Vaessen denkt aan stoppen

Voorzitter Jos Vaessen overweegt op te stappen bij Vitesse. Hij heeft het bestuur van de Arnhemse voetbalclub laten weten maatschappelijk te veel te lijden onder zijn functie bij de club. Vaessen weigert zich nog langer te laten beschadigen en treedt mogelijk in april al af.

,,Het kan zo niet langer verder gaan. Ik kan het me niet meer veroorloven dat er in de krant staat dat mijn voorganger Aalbers mij mogelijk voor de rechter gaat slepen omdat ik iets over hem geroepen zou hebben. Het doet er dan namelijk niet meer toe of ik daadwerkelijk word aangeklaagd. Waar of niet waar, na zulke publicaties is het leed al geschied.''

Vaessen is algemeen directeur van het Centraal Bureau Rijvaardigheidsbewijzen (CBR) en geeft leiding aan 1.200 medewerkers. ,,Het moet natuurlijk niet zover komen dat die mensen gaan twijfelen over hun directeur. Ook wil ik niet meemaken dat de raad van toezicht of de minister bij mij komt informeren of ik er wel goed aan doe bij Vitesse te blijven. Dat kan en wil ik mij niet permitteren.''

Vaessen trad in mei vorig jaar aan, als opvolger van Jan Konings, de crisismanager die het ruim twee maanden na het gedwongen vertrek van Aalbers bij Vitesse voor het zeggen had. ,,Ik kwam met de wetenschap dat ik de club weer gezond moest maken. Nee, spijt van mijn komst heb ik niet. Dat zou heel makkelijk zijn om nu achteraf te zeggen. Ik kon toen echter niet vermoeden wat ik allemaal zou gaan meemaken.''

Vitesse moet saneren. De begroting voor het volgend seizoen gaat omlaag van 54 miljoen naar ruim veertig miljoen gulden. De kans is ook groot dat Vitesse op zoek moet naar een nieuwe shirtsponsor. Nuon, dat nog zestig miljoen van Vitesse tegoed heeft, onderhandelt op dit moment met minimaal twee bedrijven die de schuld van de Arnhemse voetbalclub bij het water- en energiebedrijf in ruil voor aandelen van de club willen overnemen.