Selectie Galerie

Schoon

Aan de expositie `Schoon' in W139 doen 7 kunstenaars mee die in hun werk helderheid en ordening nastreven. Hun schilderijen en installaties worden niet gekenmerkt door een emotioneel handschrift, maar gaan uit van een universele beeldtaal. Zo schildert Jurriaan Molenaar gestileerde landschappen waarin alle overbodige details zijn weggelaten en bouwt Han Schuil zijn voorstellingen op uit egaal geschilderde, glimmende kleurvlakken. Ook is er werk van o.a. Lilian Eliëns, Graham Little, Machiel van Soest en Narcisse Tordoir. T/m 1 april, Warmoesstraat 139, Amsterdam. Wo t/m zo 13-18u.

Woefwoef

Wie geen hond heeft, maar wel van wandelen houdt, kan binnenkort terecht op de website www.woefwoef.nl. Op deze homepage staan honden klaar om uitgelaten te worden. De internetter kan virtueel meelopen met de hond en ondertussen genieten van de mooie omgeving van Arnhem. De virtuele wandelingen voeren door de stad, langs rivieren en door bossen en parken. Het internetproject is een idee van kunstenaar Wapke Feenstra, die hondenbezitters uit Arnhem uitnodigde om hun favoriete uitlaatroutes te documenteren. T/m 31 mrt is in De Gele Rijder, Arnhem een expositie ingericht, daarna krijgt het project zijn vervolg op internet. Korenmarkt 43, Arnhem. Wo t/m zo 12-17u.

Gijs Müller

Sinds 1995 presenteert kunstenaar Gijs Müller zichzelf als `Uw nieuwste vriend'. In tijdschriften, op affiches, billboards en tv-commercials en op zijn website steekt Müller zijn hand uit naar iedereen die zijn vriendschap wil ontvangen. Met zijn stralende glimlach, zijn onberispelijke uiterlijk en zijn blije boodschap maakt de kunstenaar reclame voor zijn product: zichzelf. In de Mariakapel, de tentoonstellingsruimte van het Sandberg Instituut, toont hij zijn videowerken. T/m 1 april, Korte Achterstraat 2a, Hoorn. Do t/m zo 14-17u. www.uwnieuwstevriend.nl.

Risk Hazekamp

Bekendheid kreeg Risk Hazekamp met een serie foto's waarin ze zichzelf, gekleed als stoere cowboy, portretteerde in het artificiële decor van haar studio. Voor haar recente serie Never been to Spain werkte de kunstenaar voor het eerst buiten en fotografeerde zichzelf in het Zuid-Spaanse landschap, verkleed als stierenvechter, die met gescheurde en bebloede kleding de arena verlaat. T/m 15 april in Galerie Cokkie Snoei, Mauritsweg 55, Rotterdam. Do t/m zo 13-18u.

En verder

Schilderijen van Benoit Hermans t/m 1 april in Galerie Ferdinand van Dieten-dEendt, Spuistraat 270, Amsterdam; grafiek van René Daniëls, Marlene Dumas, Ger van Elk en Jan Vercruysse t/m 31 maart in Galerie de Expeditie, Leliegracht 47, Amsterdam; schilderijen van Jaap Hillenius t/m 28 april in Galerie Blom, Johan de Wittstraat 43, Dordrecht.