Marionetten

De Thunderbirds zijn terug en net als vijfendertig jaar geleden ben ik weer helemaal in de ban van de lotgevallen van de familie Tracy, Brains en lady Penelope. Zelfs al doet het allemaal wat gedateerd aan en snap ik niet hoe ik ooit die draadjes waar ze zich als stijve marionetten aan voortbewegen niet heb kunnen zien.

Ook mijn zoon Daniël vindt het prachtig en samen kijken we elke zondagmiddag geboeid naar weer een nieuw avontuur. Sarah van bijna drie wil ook wel eens zien waar wij ons zo druk om maken, maar haar kan het niet echt boeien. Even later is ze terug en zie ik dat ze toch weer naar het scherm staart.

Plotseling draait ze zich om en vraagt aan haar broer: `Daniël, waarom zitten die poppetjes vast?'

Ik heb hem nog nooit zo ontdaan zien kijken.

    • Rob van den Berg