Kramer regisseert film `Ja zuster, nee zuster'

De tv-serie Ja zuster, nee zuster van Annie M.G. Schmidt en Harry Bannink wordt verfilmd. De opnamen worden dit najaar gemaakt, met Pieter Kramer als regisseur. De film gaat in de kerstvakantie van 2002 in première. De hoofdrollen worden gespeeld door Loes Luca (Zuster Klivia) en Paul Kooij (Buurman Boordevol), die vorig jaar ook in de theaterversie van het RO-Theater optraden.

,,De financiering is een heel eind op streek en het script is nagenoeg rond'', zegt Michiel de Rooy, adjunct-directeur van productiemaatschappij Bos Bros, die eerder succes oogstte met de verfilming van Abeltje, ook van Annie M.G. Schmidt. Eind dit jaar brengt Bos Bros de kerstfilm Minoes uit, met Carice van Houten en Theo Maassen in de hoofdrollen.

Bos Bros heeft eerder gepoogd op basis van de oude scripts van Ja zuster, nee zuster (1966-1968) een nieuwe tv-serie te maken. Dat project kwam niet van de grond. Het filmplan is geïnspireerd door de voorstelling van het RO-Theater. Frank Houtappels, die meeschreef aan het toneelscript, heeft echter een nieuw scenario geschreven. ,,Het is een heel ander verhaal geworden'', aldus De Rooy.

Pieter Kramer regisseerde eerder de film Theo en Thea en de ontmaskering van het Tenenkaasimperium. Hij maakte de tv-serie Hertenkamp en de nieuwe reeks 25 Minuten van Arjan Ederveen, die vanaf 8 april door de VPRO wordt uitgezonden.