Duitse groei trager

De economische groei in Duitsland zal sneller aan vaart verliezen dan gehoopt. Dat blijkt uit de stemmingsbarometer van het Ifo-instituut in München. De Ifo-index, die de zakelijke stemming in Duitsland meet, is vorige maand van 97,5 naar 94,9 gezakt, de achtste maand op rij, en heeft daarmee het laagste niveau sinds juli 1999 bereikt, zo maakte het Ifo gisteren bekend.

Bondskanselier Gerhard Schröder (SPD) zei in een reactie dat zijn regering nog steeds uitgaat van een economische groei met 2,6 tot 2,9 procent voor 2001. Ook rekent hij op een verdere daling van de werkloosheid van 3,9 tot 3,5 miljoen mensen.

De belangrijke economische instituten in Duitsland hebben echter hun prognoses verder naar beneden bijgesteld. Zij rekenen op niet meer dan 2,1 procent aan economische groei. De Amerikaanse effectenbank J.P. Morgan Chase op nog minder: 1,8 procent. Daarmee zou de Duitse economie een van de traagste groeiers in Europa zijn geworden.

ACTUEEL pagina 15