AZ-voorzitter wil snel bezem door zijn selectie halen

De slechte resulaten van AZ blijven voor de de helft van de 24 contractspelers van de Alkmaarse voetbalclub niet zonder gevolgen. Voorzitter Dirk Scheringa van de nummer veertien van de eredivisie heeft aangekondigd dat twaalf spelers aan het einde van het seizoen op zoek moeten naar een nieuwe werkgever. ,,Het interesseert me niet of ze nu wel of niet een doorlopend contract hebben'', zei de zakenman, die weigerde namen te noemen. ,,Veel spelers zijn op dit moment bezig met andere zaken dan voetbal. Ze zouden eens een tijdje achter de vuilniswagen moeten gaan lopen. Dan beseffen ze pas wat voor een mooi leven ze hebben.'' Na afloop van de 2-0 nederlaag, afgelopen zaterdag tegen Fortuna, drong een deel van de Alkmaarse aanhang aan op een vroegtijdig vertrek van trainer Gerard van der Lem. AZ won in de laatste vijftien wedstrijden slechts één keer.