Zomertijd

Hoewel ik mezelf niet dommer acht dan de gemiddelde Nederlander, verbaast het mij dat ik altijd zo'n moeite heb om te beredeneren of de klok in het voorjaar teruggezet moet worden of juist vooruit. Het wordt dan al weer vroeger licht, men wil dat het langer licht blijft, dat bespaart energie en het is veiliger. Dus moet je de klok...

In het najaar probeer ik het weer, dan is het weer even moeilijk.

Gelukkig is dit probleem voorbij dankzij een vriendelijke Canadese shuttlebus-chauffeur, die mij en mijn vrienden onlangs een simpele oplossing voorhield, toen we daarover aan het praten waren.

Hij zei: ,,In the spring time springs forward, in the fall time falls back.''

Ik weet het nu dus eindelijk echt zeker. Of zei hij nou `In spring time springs back and in autumn it falls forward'?

    • Kees Heijster