Succes voor debutanten op Boekenweek

Vooral de boeken van debutanten verkopen goed tijdens de Boekenweek van dit jaar. Dat merkt de Stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek op. De Garnalenpelster van Nilgün Yerli, Het Schnitzelparadijs van Khalid Boudou en De generaal met de zes vingers van Yasmine Allas vliegen de deur uit. De drie schrijvers hebben allen de afgelopen twee jaar hun debuut gemaakt.

Het best verkochte boek tot nu toe is het Boekenweekessay van Hafid Bouazza, Een beer in bontjas. Daarvan gingen de eerste vier dagen van de Boekenweek 30.000 exemplaren over de toonbank.

Rushdie, schrijver van het Boekenweekgeschenk Woede, doet het ook prima. Van de vijf heruitgaven van zijn werk staan er vier in de Top 100. De Boekenweek van dit jaar, met als thema Het land van herkomst, duurt nog tot en met zaterdag.