Rouw Chris Götte

Morgenmiddag om twee uur veranderen de Zeelandhallen in Goes in een rouwcentrum, als er een afscheidsbijeenkomst wordt gehouden voor drummer Chris Götte van de Zeeuwse popgroep Bløf.

Götte kwam zaterdag om het leven bij een zwaar verkeersongeval. De politie verwacht dat de hallen de toeloop van fans niet aankunnen. Op het moment dat er 2500 mensen binnen zijn, laten politie en brandweer uit veiligheidsoverwegingen niemand meer toe. Ook op het parkeerterrein is de ruimte volgens de politie beperkt in verband met een autoshow in de andere hal. Fans die niet naar binnen mogen, kunnen de ceremonie buiten volgen op een groot scherm. Voorafgaand aan de bijeenkomst draait daar een film over de muzikant.

Bløf-manager F. van der Meijden raadt fans die de bijeenkomst in de Zeelandhallen willen bijwonen aan om al eerder met de trein naar Goes te komen. De politie adviseert mensen die niet in de hal kunnen om binnen de bebouwde kom van Goes langs de route te gaan staan die de uitvaartstoet na afloop van de bijeenkomst neemt, en Götte zo alsnog een laatste groet te brengen.

Op uitdrukkelijk verzoek van de familie heeft de begrafenis plaats in besloten kring. Landelijke, regionale en commerciële radiozenders draaien ter nagedachtenis van Götte morgenochtend om kwart voor negen het Bløf-nummer Harder dan ik hebben kan. Ook de televisiezenders TMF, The Box en MTV doen mee aan het initiatief.