Goeie pr: 15 miljoen

,,Dit was een unieke kans'', zegt Dorothee van Vredenburch (1964), managing partner van financieel pr-bureau First Financial.

Twee jaar geleden zag zij helemaal niets in een overname van haar kantoor, Nederlands marktleider in financiële public relations voor beursgenoteerde bedrijven. Gisteren was het zover. Zij is nog moe van het paraferen van 800 pagina's contract plus bijlagen. En na tientallen deals voor anderen is je eigen verkoop wel emotioneel.

Negen jaar geleden begon zij First Financial, nu zijn er 65 klanten en 28 medewerkers. De vier partners, allen vrouwen, verkopen First Financial aan Incepta, een Brit, onder meer eigenaar van Citigate Dewe Rogerson.

Alles blijft hetzelfde, bezweert Van Vredenburch, dat is vastgelegd, alleen de naam (wordt Citigate First Financial) en de dollargroene huiskleur (wordt blauw en rood) verdwijnen. ,,Dit is een keuze voor kwaliteit. De wereld is veranderd. Onze klanten zijn meer en meer internationaal, je moet mee.''

De vier partners/eigenaren blijven ten minste nog drie jaar en ontvangen samen 15 miljoen gulden, een bedrag dat met maximaal 10,5 miljoen extra kan oplopen bij goede prestaties. Van Vredenburch heeft iets meer dan de helft van de aandelen. De Britten meldden de overnamesom wel in hun persbericht, First Financial niet. ,,Het hoeft hier niet. Als je het had gevraagd had ik het verteld.''