Enklaar wethouder

De Enschedese VVD-fractievoorzitter A. Enklaar volgt de afgetreden wethouder E. Koopmans op. Zij legde maandag kort voor de gemeenteraadsvergadering over het rapport van de commissie-Oosting haar portefeuille (ruimtelijke ordening en milieu) neer.

Enklaar (44) zit sinds 1994 in de gemeenteraad. Als fractievoorzitter wordt hij opgevolgd door G.J. Kok. Enklaar, stammend uit het textielfabrikantengeslacht Van Heek, is afgestudeerd archeoloog. Op zijn landgoed bestiert hij een biologisch vleesveebedrijf.

De PvdA besluit morgen wie de al op 1 maart afgetreden wethouder D. Buursink op gaat volgen. Buursink heeft kritiek op burgemeester J. Mans. Buursink wilde eergisteren achter de collegetafel verantwoording afleggen, maar Mans heeft hem die mogelijkheid onthouden. Koopmans, die kort voor het debat officieel bekend maakte dat ze terug zou treden, kreeg die kans wel. ,,Mans meet met twee maten'', aldus Buursink.