ELF POWER

De leden van de groep Elf Power hebben de laatste decennia een reis door de tijd gemaakt en overal iets aardigs opgepikt. Van de vriendelijke psychedelica van de Beach Boys tot de decadente doem van Ultravox' Vienna – het is terug te horen in de eerste Europese cd van het kwartet uit Athens, Georgia. A Dream in Sound is de wel heel nadrukkelijke titel van de cd met zijn, inderdaad, dromerig klinkende liedjes.

De groep bestaat al sinds 1994 en heeft lang gewerkt aan dit debuut. Het resultaat is er naar. Men is gestuit op een pastoraal geluid, met klaroengeschal en hoog zweverige melotron als accent bij de akoestische gitaren en klagelijke zang. Hoewel deze aanpak makkelijk zou kunnen ontaarden in een bombastische overdaad, klinkt Elf Power nog altijd kleinschalig en intiem. Echo en wijd uitwaaierende effecten zijn achterwege gelaten.

Nu kan alle aandacht uitgaan naar de melodieeën die klinken alsof ze van vele kleine melodietjes aan elkaar hangen, zo barok en geïnspireerd zijn ze. En niet alleen de melodieën zijn gevarieerd, ook de stemmingen die ze uitdragen. Van melancholisch tot zonnig – Elf power heeft het in huis.

Elf Power. A Dream in Sound

(Shifty 0102)

    • Hester Carvalho