Miljoenen voor miljonairs-website

Serial entrepreneur Jim Clark, bekend geworden als oprichter van internetbedrijf Netscape, heeft meer dan 100 miljoen gulden kapitaal opgehaald voor zijn website myCFO, wat vrij vertaald `mijn financieel directeur' betekent. Het bedrijf, gevestigd in Mountain View in Californië, maakte gisteren bekend dat het 45 miljoen dollar heeft binnengehaald in een nieuwe financieringsronde. Daarmee is het totaal aan investeringen opgelopen tot 90 miljoen dollar.

MyCFO adviseert miljonairs bij het beheer van hun vermogen. Het bedrijf, dat helemaal in privé-handen is, heeft 310 klanten, die gezamenlijk een (netto)vermogen hebben van 44 miljard dollar. Anderhalf jaar geleden had myCFO veertig klanten. Met de jongste investering zal het aantal financiële adviseurs worden uitgebreid en zal de website van myCFO worden verbeterd.

,,Aan het eind van het jaar zijn we winstgevend'', aldus bestuursvoorzitter Art Shaw van de financiële dienstverlener.

Volgens Shaw is het aantal Amerikaanse huishoudens met een vermogen van 5 miljoen dollar of meer snel toegenoemen. Dat waren er in 1994 zo'n 90.000 en in 1999 al bijna 600.000. Shaw voorziet dit jaar een golf van erfenissen, waardoor er veel jonge miljonairs bij zullen komen.

MyCFO (chief financial officer) werd in mei 1999 opgericht door Clark, die meteen ook de eerste klant van het bedrijf werd. De tweede klant was John Chambers, topman van Cisco, een van de meest waardevolle bedrijven ter wereld. Het bedrijf beoogt het vermogensbeheer van miljonairs te vereenvoudigen door ze in staat te stellen om het betalen van rekeningen, het beheren van investeringen, het kopen van verzekeringen en het schenken aan goede doelen af te handelen via internet.