Euro houdt bank open

De banken zullen rond de jaarwisseling ten behoeve van de introductie van de euro extra lang open zijn. Zonodig wordt de extra openstelling, in principe van donderdag 27 december tot vrijdag 4 januari, in de tweede week van januari verlengd. In plaats van tien tot vier uur zullen de kantoren in het hele land nu van negen tot zes uur open zijn. Daarmee is Nederland het enige land waar op 31 december en 1 januari de banken zijn om de omwisseling van guldens in euro's beter op te kunnen vangen. De winkeliers hadden dat als voorwaarde gesteld voor een soepele overgang naar de euro. ,,Dit ga ik met een positief advies voorleggen aan mijn achterban'', aldus H. de Boer, voorzitter van MKB-Nederland vanochtend na afloop van de vergadering van het Nationaal Forum voor de introductie van de euro. De Boer vernam ook dat verzekeraars bereid zijn om de extra hoeveelheid contant geld te verzekeren. De kasomvang kan drie tot vier maal zo groot zijn als normaal. Verder bleek uit een recent onderzoek dat de winkeliers zich nog in vijftien procent van de gevallen te vergissen in het omrekenen van de guldenprijzen naar euro`s.