Eis van twee jaar tegen Dumas

In Parijs is gisteren twee jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf geëist tegen de Franse oud-minister Roland Dumas (77) in de ,,Elf-affaire''. Tevens eiste de openbare aanklager een boete van 800.000 gulden, ontneming van de burgerrechten en verbod van het uitoefenen van publieke functies voor vijf jaar. Tegen Loïk Le Floch-Prigent en Alfred Sirven, eerste en tweede man van het toenmalige staatsbedrijf Elf en verdacht van verduistering van ruim één miljard gulden, eiste hij vijf jaar onvoorwaardelijke gevangenisstraf, een boete van 800.000 gulden en onteneming van burgerrechten voor vijf jaar. Christine Deviers-Joncour, gewezen maîtresse van Dumas, hoorde drie jaar gevangenisstraf met aftrek van voorarrest van vijf maanden tegen zich eisen, en een boete van 300.000 gulden en ontneming van burgerrechten voor vijf jaar.