Chauffeur Perry W. wil getuigen

De Nederlandse chauffeur Perry W. wil een getuigenis afleggen over het transport waarbij vorig jaar 58 illegale Chinezen overleden. Dit heeft zijn advocaat bevestigd. Perry W. wordt verdacht van 58 maal doodslag. In de loop van het proces in het Engelse Maidstone is vastgesteld dat het luikje van de container waarin de Chinezen zaten verstopt, is gesloten vlak voordat ze op de boot naar Dover gingen. Ook zijn de vingerafdrukken van W. op dat luikje gevonden. In het algemeen legt een verdachte in het Verenigd Koninkrijk zelden een verklaring af, omdat de jury veelal de neiging heeft een getuigende verdachte niet geloofwaardig te vinden. Volgens waarnemers is de beslissing van W. om te getuigen een laatste poging om een bijna onafwendbare veroordeling te ontlopen. Op doodslag staat in Groot-Brittannië levenslang.