Witte muren als prikkelende kunst

Een cultureel centrum in het Britse Birmingham wil met een expositie van zestig geheel witte `doeken' de fantasie prikkelen. De bezoekers wordt gevraagd hun verbeeldingskracht te gebruiken met behulp van bordjes met teksten op de muren.

Volgens een van de organisatoren, Stuart Tait, moet de expositie aan de orde stellen wat `de aard van de kunst' is. De bezoekers stellen zich op voor de witte muren en lezen opschriften over `meesterwerken'. Ieder kan dan zijn gedachten over de mogelijke voorstelling laten gaan. Volgens Tait is lang over de opzet van de tentoonstelling nagedacht en zijn beschuldigingen dat hij mensen een wassen neus voorhoudt geheel onterecht. De tentoonstelling is een week te zien in de Custard Factory. Het is een idee van een groep kunstenaars uit de Midlands.