Opinie

    • Youp van ’t Hek

Supporter

Vandaag sluit de inschrijving voor de samenvattingsrechten van de NV Eredivisie. De NOS heeft een sullige veertig miljoen geboden en allerhande Zwitsers en Koreanen schijnen met een kleine tweehonderd miljoen te wapperen. Dan gaat het allemaal via een vaag betaalkanaal en heb je niet alleen een schotel, maar ook een kop op je dak nodig. Lex Muller van SBS heeft namens het Hart van Nederland op de beelden van de rellen geboden.

Het voetbal vervreemdt steeds meer van de mensen. Sinds een maand of wat heb ik Canal+ en ik stel vast dat ik er amper gebruik van maak. Ik merk dat al dat veel te vele voetbal me geen moer interesseert. Manchester-Sunderland live op zaterdagmiddag? Ik zit in een boek. Mallorca-Valencia op zaterdagavond? We spelen met de Märklin-trein. Vitesse-Willem II op zondagmiddag vijf uur? Dan ben ik al aan de drank. Als de Eredivisie NV slim is, verkopen ze de boel voor een redelijk bedrag aan Martijn Lindenberg van de NOS onder voorwaarde dat het oude Studio Sport in ere wordt hersteld. Dat houdt in dat we niet meer dan een klein half uur voetbal op zondagavond krijgen en dat die debiele analyses van Kraay & Co worden afgeschaft. De hele Eredivisie plus nog wat dom fietsen, hockey en mandjebal in een krap uurtje en het is weer klaar voor de week. We worden oversport en overdaad schaadt. Dus weg al die sportjournaals, na elvens en vage voorbeschouwingen. Terug naar toen. Maak me weer hongerig. Zorg dat ik het weer lekker vind. Het moet weer een amuse worden, een hapje, een bonbonnetje, een petitfourtje. Geen kilo's.

Vanochtend las ik dat Canal+ veel minder live-verslagen gaat geven. Dus ik heb al voor een slordige zestig gulden (44ct./min.) gebeld of ik nou mijn reeds gestorte geld terug krijg? Nee, daar kunnen ze niet aan beginnen. Er is wel een kans dat Kees Jansma zelf op zaterdagnacht de harde porno gaat presenteren en uitvoeren. Wordt de zender toch nog een succes!

    • Youp van ’t Hek