Serena Williams overwint publiek en Kim Clijsters

Serena Williams heeft boosaardig tennispubliek en Kim Clijsters overwonnen voor haar tweede triomf in het Masters Series Tennis van Indian Wells, gedoteerd met 4 miljoen gulden. Bij de mannen, die 6,5 miljoen te verdelen hadden, zegevierde Andre Agassi. Pete Sampras gaf hem twee sets lang uitstekend partij en stortte toen in: 7-6, 7-5 en 6-1.

Het was na 1999 de tweede overwinning voor de jongste van de Williams Sisters, die voor de finale negatief in het nieuws waren gekomen. Vader en coach Richard Williams zou hebben bepaald dat Serena de finale van Indian Wells moest spelen toen zij tegenover Venus kwam te staan in de halve eindstrijd. Ze speelde de hernieuwde zusterstrijd niet, omdat ze een knieblessure zei te hebben. De vakbond WTA onderzocht of vader Richard er de hand in had, zoals de Russin Dementieva openlijk beweerde, maar vond geen bewijs.

Bij het betreden van het centre court voor de eindstrijd werd Serena Williams met luid boegeroep ontvangen door de massa op de tribunes. Hetzelfde overkwam Richard en Venus Williams toen ze op de tribune plaatsnamen. Desondanks won Serena in drie sets: 4-6, 6-4 en 6-2.