Selectie Televisie

ACTUALITEITEN

2 Vandaag. Onder meer aandacht voor de behandeling van het rapport van de commissie-Oosting in de Enschedese gemeenteraad. Centraal staat de vraag of burgemeester Mans en zijn wethouders nog voldoende vertrouwen van de raad genieten. Ned.2, 18.20-19.05u.

Netwerk. Ook een verslag uit de gemeenteraad in Enschede waar de conclusies van het rapport van de commissie-Oosting worden behandeld. Ned.1, 20.31-21.01u.

Nova. Reacties op het rapport van de commissie-Oosting uit Enschede en een reportage over een cursus strandjutten op de Wadden-eilanden. Ned.3, 22.27-22.55u.

DOCUMENTAIRES

Meisjes van Boedapest. Reportage over Agnés Kakúsci, een 31-jarige zigeunerin en straatprostituée in Stadswijk VII in Boedapest. Ze woont er in een piepklein kamertje van een oud gebouw met haar 9-jarig dochtertje Rebeka, haar 16-jarige neef Zselike diens vriendin Veronika en haar 5-jarig nichtje Barbara. Agnès droomt van een goede opleiding voor haar dochtertje. Canvas, 20.55-21.30u.

Dokwerk: 5 x mijn kamer. Zie TV-vooraf. Ned.3, 21.00-22.00u.

Zo is het leven: In het huis van bewaring. Zie TV-vooraf. Ned.1, 22.25-22.54u.

Emma Kinderziekenhuis. Twee co-assistenten worden vanaf hun eerste dag op de tienerafdeling in het kinderziekenhuis tot en met de laatste dag van hun eerste co-schap gevolgd. Een van hen moet voor een forum van professoren een patiëntje bespreken en krijgt daarvoor een beoordeling. Afl.: Dokter in opleiding. Net5, 22.10-22.40u.

Crossing Africa. Derde deel van een serie over de expeditie van de Engelsman David M.C. Robertson door Afrika met bezoeken aan Ghana, Burkina-Faso, Mali, Senegal, Mauretanië, Marokko en Kameroen. Robertson laat zich door de Afrikaanse natuur en cultuur meeslepen en gaat de confrontatie aan met de ontberingen en gevaren. Veronica, 22.45-23.15u.

Dokument: Rood op straat. Slot van een drieluik over Pluspunt, het project dat langdurig werklozen heeft ingezet tegen de verloedering in Amsterdam-Oost. Afl.: Van `onbemiddelbaar' naar het minimumloon. Ned.1, 22.54-23.38u.

Predators: Shark Attack. Over filmmakers die vrij duiken voor de kust van Zuid-Amerika om de mensenhaai te observeren, zonder tussenkomst van een stalen kooi. Ze gebruiken zichzelf als lokaas en ontdekken zo de ware aard en eetgewoonten van deze gevaarlijke dieren. NGC, 23.00-24.00u.

Extreme lives. Reportage over twee grottenduikers die de ondergelopen gangen onder het Picos de Europa-gebergte in Spanje onderzoeken. Afl.: The road to certain death. BBC1, 0.15-1.00u.

Real estates. Eerste aflevering van een 4-delige serie over twee vervallen wijken in Salford waarin de houding van jongeren nogal varieert. Eén jongen voert de hele dag niets uit, terwijl een ander probeert zich aan de reputatie van zijn broers te onttrekken, die van school gingen en in de problemen raakten. Afl.: Education. BBC2, 0.20-1.00u.

MUZIEK

Single luck. Zesde aflevering in een serie over bands met een eenmalige hit belicht vanvond het nummer I'am the urban spaceman uit 1968 van The Bonzo Dog Doo Dah Band. Ned.3, 20.30-21.00u.

Graig David live in Holland. Rechtstreeks concert van R&B-zanger Graig David in Ahoy' in Rotterdam. Het is voor het eerst dat het clipstation een concert live uitzendt. MTV, 22.00-23.00u.

AMUSEMENT

Waskracht! Tweede deel van de driedelige soap Driving Miss Palmen waarin Connie Palmen samen met Maij Spijkers haar drankprobleem onder ogen ziet en Daphne Deckers op zoek gaat naar zichzelf. De soap werd opgenomen in India en alle rollen worden vertolkt door Indiaase acteurs. Ned.3, 20.00-20.30u.

The comedy factory. Optredens van de stand-up comedians Jodie Wasserman, Chuck Nice en Melvin George II. Ned.3, 23.07-23.40u.

PRAATPROGRAMMA

Hardtalk. Interview met actrice Olympia Dukakis over haar Oscar-winnende rol in de film Moonstruck, haar leven en de gestolen onderscheiding. BBC World, 20.30-21.00u.

Barend en Van Dorp. Gesprek met onder anderen strafpleiter Piet Doedens. RTL4, 22.50-23.45u.

Studio sport, na elven. Gesprek met twee ex-Feyenoord spelers Bobby Petta en Henrik Larsson. En aandacht voor de Italiaanse, Spaanse en Engelse competitie. Ned.2, 22.50-23.45u.

FILM

Trouble on the Corner (Alan Madison, 1997, VS). Debuut is slome zwarte komedie over verknipte New-Yorkse psychiater en zijn malle cliënten, kille vrouw en merkwaardige buurvrouw. Fox, 20.30-22.20u., met reclame.

The Chase (Adam Rifkin, 1994, VS). Ondermaats komisch rommelpotje waarin voortvluchtige, onschuldig veroordeelde Charlie Sheen rijkeluisdochter Kristy Swanson ontvoert en op de hielen wordt gezeten door politie en de jakhalzen van de reality-tv. Ned.2, 21.20-2.50u.

. Elles / Elas (Luis Galvao Teles, 1997, Fr/Port.). Romantische komedie over lief en leed van vijf vrouwen die de vijftig naderen. Internationale cast: Carmen Maura, Miou-Miou, Marisa Berenson, Guesch Patti, Marthe Keller. TV5, 22.15-24.00u. en morgen, 14.15-16.00u.

Bel Ami 2000 oder: Wie verführt man einen Playboy? (Michael Pfleghar, 1966, Oostenrijk/Italië). In poging tot satire wordt boekhouder Peter Alexander door tijdschrift tot seks-idool uitgeroepen. Morgen, ARD, 10.25-12.00u.

Submarine X-1 (William Graham, 1968, Eng.). Routine-oorlogsfilm. James Caan geeft leiding aan mini-onderzeeërs in strijd tegen Duitsers. Morgen, BBC2, 14.10-15.40u.