Postuum succes Britse zangeres

Een vijf jaar geleden overleden Amerikaanse zangeres staat sinds deze week op nummer één in de Britse hitlijsten. Eva Cassidy overleed in 1996 aan huidkanker en was toen vrijwel onbekend. Haar cd Songbird is nu een groot succes geworden.

Eva Cassidy groeide op in Washington en speelde volgens de BBC altijd al graag gitaar. Zij bracht het niet verder dan het zingen in kleine clubs voor een handjevol fans. Platenmaatschappijen waren geïnteresseerd, maar wisten niet goed in welk muzikaal hokje ze Eva Cassidy moesten stoppen. De zangeres overleed op 33-jarige leeftijd. Via via belandden enkele opnamen onlangs in Groot-Brittannië, waar ze werden ontdekt door een dj. Het publiek vroeg om meer, met een succesvolle cd als gevolg. De vader van Cassidy heeft verklaard erg verbaasd te zijn over het succes, maar zei ook dat hij de stem en het muzikale gevoel van zijn dochter altijd heeft geprezen.