Dood Chris Götte schokt Bløf-fans

Chris Götte, de 38-jarige drummer van de Zeeuwse popgroep Bløf, is zaterdag overleden na een verkeersongeval op de snelweg bij Middelburg, waar hij met zijn motor botste op een auto, die kennelijk keerde op de invoegstrook. De tientallen optredens van de band in de komende weken zijn afgelast. De dood van Götte leidde tot duizenden condoleances van geschokte fans op de website van Bløf, meer dan 100.000 keer bezocht.

Bløf begon in 1992 met Nederlandstalige popmuziek onder invloed van Doe Maar, The Scene en De Dijk. Bassist en songschrijver Peter Slager schrijft zijn teksten vanuit een nadrukkelijk Zeeuws perspectief en Bløf boekte een van de eerste successen met het nummer Aan de kust van het in eigen beheer opgenomen debuutalbum Naakt Onder De Hemel. Door noeste arbeid in het clubcircuit werkte Bløf zich op tot de hitparadegroep van Liefs uit Londen en Wat zou je doen? In de biografie Rijden Door De Nacht wordt de door zanger Paskal Jakobsen vertolkte dichtkunst van Slager (`De zoute zee slaakt een diepe zilte zucht...') in verband gebracht met de poëzie van Martinus Nijhoff en de rocklyriek van Bruce Springsteen. Op de vijfde en meest recente cd Watermakers benadrukt Bløf de Zeeuwse achtergrond met nummers als Dansen aan zee en Waar de oceaan begint.