Vitesse werkt tegen RBC aan vertrouwen

Vitesse heeft gisteren voor het eerst sinds 13 december weer een competitiewedstrijd gewonnen. De Arnhemmers waren in Roosendaal met 3-0 veel te sterk voor de nummer laatst RBC.

Na bijna een half uur kwam Vitesse op voorsprong na een doelpunt van de weer herstelde Martel. De Fransman schoof een door de Belg Peeters klaargelegde bal achter RBC doelman Moens die even daarvoor geblesseerd was geraakt. De van AZ gehuurde doelman werd nog voor rust vervangen door Dijkstra.

Vitesse-speler Mbamba besliste kort na de hervatting het duel. De speler uit Kameroen rondde beheerst af, na een trap van achteruit van Kreek. Martel maakte er vervolgens nog 3-0 van.

Tot groots spel waren beide teams niet in staat. Vitesse is al weken op zoek naar ritme en rust. In het veld weten de spelers elkaar nauwelijks te vinden, daarbuiten is het gooien met modder in de soap rond oud-voorzitter Karel Aalbers nog steeds bezig.

RBC-coach Maaskant miste met name aanvaller Vos, die al enige tijd geblesseerd is aan de knie. Verder verloor RBC in de slotfase ook nog de Belg Schops. De middenvelder botvierde zijn teleurstelling op de benen van Jansen en kreeg de rode kaart.

Bij de Roosendalers, laatste sinds de nederlaag van vorige week bij Fortuna, stond daar gisteren wel het debuut van de verdedigers Ricci (overgekomen van het Italiaanse Salernitana) en Laybutt (gehuurd van Feyenoord) tegenover.

Vitesse-coach Koeman moest het in Roosendaal doen zonder onder meer Stefanovic, Zeeman, Sikora en Zongo.