Selectie Radio

Faros. Dr. Tineke Creemers van Plant Research International in Wageningen vertelt over haar onderzoek naar de productie van medicijnen in de nectar van bloemen. Ook aandacht voor de Nepoleontische Associatie Nederland die de veldslagen van de Franse veldheer zo nauwkeuring mogelijk probeert na te spelen. Radio 5, 16.02-17.00u.

Opera aan de Amstel. In dit derde hoorspel waarin componist Hector Berlioz (Bob van Tol) met orkestleden over opera's praat komt Lohengrin van Wagner en de tegenstelling tussen orkest en de zangers aan de orde. Radio 5, 15.02-16.00u.

Easy listening. Integrale uitzending van het concert van Willem Nijholt met het Metropole Orkest ter gelegenheid van zijn 65ste verjaardag. Hij zingt nummers uit musicals, Amerikaanse songs en Franse chansons. Hij doet ook enkele duetten met Greetje Kauffeld en Corry Brokken. Radio 1 & 2, 0.02-2.00u.