Selectie Radio

OVT. Na de column van schrijfster Mies Bouhuys een gesprek met Gerrold van der Stroom, over de heruitgave van Het dagboek van Anne Frank, met daarin 4 nieuwe pagina's. Verder Ronald van Raak over zijn boek In naam van het volmaakte over het conservatisme in Nederland in de 19de eeuw. In het tweede uur de tentoonstelling Duizend jaar markten in de Domstad en het slot van een tweeluik over het familiebedrijf Walra uit Waalre. Radio 1, 10.04-12.00u.

De andere wereld van zondagmiddag. Michel Collon, auteur van het boek Blufpoker, Joegoslavië en de komende oorlogen geeft zijn visie op de huidige grensconflichten in Macedonië. Verder aandacht voor de strijd voor betaalbare medicijnen in de ontwikkelingslanden en Trouw-journalist Marcel ten Hooven over het boek De Lage Tolerantie, een zoektocht naar een nieuwe invulling van het lege begrip tolerantie. Radio 5, 13.02-15.00u.

Radio 1-journaal. Gesprek met VVD-leider Hans Dijkstal over het PvdA-congres, de zogeheten Zalmnorm en zijn vertrouwen in Paars II. Radio 1, 13.30-14.00u.

Gala van het Nederlandse lied. Rechtstreekse uitzending waarin de zanger Rob de Nijs de Radio 2 Zendtijdprijs in ontvangst neemt. Onder anderen Boudewijn de Groot, Freek de Jonge, Hans Vermeulen, Manuela Kemp, Skik, de Kast, Ruud Hermans en Frederique Spigt zingen een eigen interpretatie van een nummer van Rob de Nijs. Radio 2, 14.02-18.00u.

Ophef en vertier. Onder meer actrice Maike Meijer over de toneelvoorstelling Braak, het nieuwe kinderboek van Sjoerd Kuyper en aandacht voor het retrospectief van het werk van de 80-jarige cineast Fons Rademakers. Maandag, Radio 5, 14.02-16.00u.