DNA-voedsel 2

Lucas Reijnders is wel bijzonder negatief. En als hij de vier door hem genoemde `nieuwe eigenschappen' als enige noemt dan schiet hij als wetenschapper tekort.

Natuurlijk is resistentievorming tegen gebruikelijke plagen mooi meegenomen. Maar het belangrijkste is, zoals ook uit het enthousiaste en afgewogen artikel van Janssen op dezelfde pagina blijkt, dat bepaalde gewassen geteeld kunnen worden waar dat nu niet mogelijk is, en een opbrengstvermeerdering te realiseren is waar de efficiëntie nu te laag is.

Het lijkt wel of voor Reijnders de tijd is blijven stilstaan. Vele van zijn hier en nu gebezigde argumenten tegen de gentechnologie heb ik hem 35 jaar geleden ook al in een debat met mij horen uiten tegen de voedseldoorstraling. En ook toen had hij geen gelijk.

    • R.M. Ulmann