Venus Williams mijdt zusterstrijd

Serena Williams heeft haar zus Venus verslagen zonder een bal te slaan. Beide Amerikaanse tennissters zouden elkaar vannacht ontmoeten in de halve finales van het toernooi van Indian Wells, maar Venus Williams trok zich vlak voor de partij terug.

Meteen gingen geruchten dat hun dominante vader Richard achter de actie zat, omdat hij zijn dochters niet graag tegen elkaar zou zien spelen. Serena Williams ontkende dat. Volgens haar was Venus geveld door een knieblessure. ,,Als mijn vader het zou bepalen, zou Venus niet tegen mij 4-1 in winstpartijen voorstaan.''

De toeschouwers die al op de tribune hadden plaatsgenomen, reageerden met luid boegeroep toen de absentie van Venus Williams werd bekendgemaakt. Zus Serena speelt in de finale tegen de Belgische Kim Clijsters, die verrassend won van de als eerste geplaatste Martina Hingis: 6-2, 2-6 en 6-1. ,,Ik kan de topspeelsters verslaan'', zei Clijsters na afloop. ,,Martina speelde niet op haar best, maar die kansen moet ik juist pakken.''

Het mannentoernooi verloor in de derde ronde ook de hoogst geplaatste speler, de Braziliaan Gustavo Kuerten. Tot vreugde van het Amerikaanse thuispubliek was thuisspeler Jan Michael Gambill hem de baas: 7-6 en 6-4. Ook de ervaren Amerikaanse topspelers Andre Agassi en Pete Sampras drongen door tot de kwartfinales van het Masters-toernooi, ten koste van respectievelijk de Duitser Nicolas Kiefer en de Fransman Sébastien Grosjean.