Snelste tijd Trulli

Formule I-renstal Jordan heeft dit jaar een krachtige Honda-motor. Jarno Trulli leverde het bewijs voor die stelling door vandaag in de vrije training van de Grand Prix van Maleisië de snelste tijd neer te zetten. De Italiaan was op het 5,5 kilometer lange circuit in Sepang met 1.38,846 sneller dan wereldkampioen Michael Schumacher (1.38,929) in de Ferrari.

Zondag staat in Zuidoost-Azië de tweede race om de wereldtitel op het programma. Schumacher won twee weken geleden in Melbourne de openingswedstrijd van het seizoen.

Jos Verstappen, de enige Nederlander in de Formule I, klokte vanmorgen de vijftiende tijd (1.41,794) in de vrije training. Zijn Arrows stond een uur stil door motorproblemen in de Maleisische hitte (39 graden Celcius). De Britse renstal verving de complete krachtbron. Verstappen kon door het tijdverlies slechts zeventien rondes afleggen. Juan Pablo Montoya, een coureur uit de Williams-stal, ondervond nog meer tegenslag. De Colombiaan reed slechts vijf ronden en kwam niet verder dan een beste tijd van 2.13,188.

Michael Schumacher zal zondag zijn nieuwe helm dragen, zo werd gisteren bekend. Daarmee is een einde gekomen aan een dispuut tussen de Duitse Formule I-coureur en de Belgische firma Bell, die tot voor kort zijn helmen leverde.

Schumacher kondigde aan het begin van het raceseizoen aan voortaan een kogelvrije helm te dragen van het Duitse merk Schubert. Daarop stapte Bell naar de rechter omdat de Belgen nog een contract hadden met de regerend wereldkampioen.

In de openingsrace van het seizoen, de GP van Australië, reed Schumacher op straffe van een dwangsom met zijn oude helm. ,,Ik ben blij dat ik nu de nieuwe helm kan dragen, alle problemen zijn opgelost'', verklaarde Schumacher gisteren.