Fans PSV stormen veld op

Tientallen aanhangers van voetbalclub PSV hebben gisteravond het veld bestormd tijdens het UEFA-Cupduel in Eindhoven tegen FC Kaiserslautern. De Spaanse scheidsrechter Lopez Nieto onderbrak daarop de wedstrijd.

Bij pogingen de supporters van het veld te verwijderen raakten twee politieagenten en vijftien suppoosten gewond. Een vrouwelijke agent is in een ziekenhuis opgenomen. Zij heeft een gebroken bekken, aldus een woordvoerder van de politie Brabant Zuid-Oost. De andere politieagent raakte licht gewond. Eén suppoost liep een gebroken neus op, een ander een polsbreuk en een derde enkele gebroken ribben.

Ook na de wedstrijd, die de uitschakeling van PSV in het toernooi tot gevolg had, kwam het in Eindhoven tot rellen. Aanhangers van PSV gooiden stenen door autoruiten van televisieploegen en op een parkeerplaats van het stadion werd een tiental auto's met Duits kenteken beschadigd. De politie arresteerde tien PSV-supporters.

De rellen begonnen een kwartier voor het einde van de wedstrijd, toen PSV met 1-0 achterstond. Nadat de PSV'er Van Bommel een rode kaart had gekregen, bestormden aanhangers van PSV het veld. De Duitse spelers vluchtten de kleedkamer in, terwijl suppoosten de aanhangers tegenhielden, daarbij geholpen door trainer Gerets van PSV en enkele spelers. PSV-voorzitter Van Raaij veroordeelde het gedrag van de supporters en kondigde harde maatregelen aan.

HOOFDARTIKEL: pagina 7

SANCTIE: pagina 9