De digitale economie

Een computerkermis worden de dagen van de Hobby Computer Club wel genoemd. Zo'n honderdduizend computerliefhebbers trekken jaarlijks langs de stands met aanbiedingen van pc-fabrikanten en internetproviders, op zoek naar koopjes en gelijkgestemden in de Jaarbeurs in Utrecht. Op de foto spelen HCC-leden Flight Simulator. Fotograaf Jannes Linders verdiepte zich in de wereld van de informatie- en communicatietechnologie. In de fotoserie Points of Presence slaagt hij erin deze bijna onzichtbare wereld vast te leggen. Hij fotografeerde de leegte van softwarepresentaties, computerbeurzen en de kabels die bedrijven en gebruikers verbinden. De foto's zijn van 17 maart tot 7 mei te zien in het Nederlands Foto Instituut in Rotterdam (www.nfi.nl). Bijlage E zal wekelijks een foto uit de serie plaatsen.