Zege voor Koerts in derde etappe van Parijs-Nice

Jans Koerts heeft de derde etappe van Parijs-Nice op zijn naam geschreven. Voor de Nederlandse wielrenner van de Amerikaanse ploeg Mercury-Viatal is het zijn derde seizoenzege. De ploeggenoot van Koerts, de Belg Van Petegem, behield na de 218 kilometer lange etappe naar Villeneuve-les-Avignon, de leiding in het algemeen klassement. De Fransman Philippe Gaumont waagde een ontsnappingspoging, maar werd twintig kilometer voor de finish ingehaald door het peloton. Daarop volgde een massasprint, waarbij Koerts zegevierde voor de Fransman Jean-Patrick Nazon en de Duitser Danilo Hondo.

In Sorrento ging gisteren de Tirreno Adriatico, van start. Na 132 kilometer won de Italiaan Biagio Conte de massasprint voor de Rus Dimitri Konisjev en de Duitser Erik Zabel.