Selectie Theater

Art

Edwin de Vries, Hans Kesting en Paul de Leeuw in Yasmina Reza's geraffineerde komedie over moderne kunst en vriendschap. In de strakke regie van Gijs de Lange staat alles op springen. T/m 1 juni Oude Luxor, Rotterdam.

Nederlands Danstheater

`Kleurrijk zwart-wit' is een prachtig programma met zes abstracte en soms surrealistische balletten van Jirí Kylián. 22, 23, 24 mrt Den Haag Lucent.

Het rookkwartier

Pijnlijke grappen in het rookkamertje van een ziekenhuis, door Rik Hoogendoorn en Bruun Kuijt (Echte Mannen). 16 mrt Zaltbommel De Poorterij; 22 mrt Delft De Veste.

Diana

Vera Mann schittert in een eenpersoonsmusical over de verongelukte prinses, al hadden de liedjes puntiger gekund. 16 mrt Dronten De Meerpaal; 17 mrt Almere De Metropole; 21 mrt IJmuiden Stadsschouwburg; 22 mrt Spijkenisse De Stoep.

Huis van Bernarda Alba

Indrukwekkend spelende Anne-Wil Blankers tiranniseert haar zeven dochters in grimmig, erotisch geladen drama van het Nationale Toneel. T/m 16 mrt Den Haag Koninklijke Schouwburg; 20 mrt Sittard Schouwburg 21 mrt Maastricht Theater aan het Vrijthof.

Blind Date

Liz Snoijink en Peter Tuinman in een suggestieve toneelversie van de film van Theo van Gogh, als het hulpeloze paar dat na de dood van het dochtertje alleen nog maar kan praten via een pijnlijk rollenspel. 16 maart Heerenveen Het Posthuis; 20 maart Rotterdam Schouwburg; 21 maart Groningen Stadsschouwburg.

Eten & Dansen

Ironische relatiekomedie van Haye van der Heyden, waarin vier acteurs cabareteske scènetjes spelen, elkaars rollen becommentariëren en rake terzijdes naar het publiek geven. 16 mrt Oostburg Ledeltheater; 17 maart Capelle aan de IJssel Isala; 20 tot en met 24 maart Amsterdam Nieuwe de la Mar.

Hengst

Hoekige bokstragiek in een solo van John Buysman, met de blanke blues als begeleiding. 16, 17 maart Den Haag Theater aan het Spui; 22 maart Roosendaal De Kring.

Little Shop of Horrors

Bill van Dijk, Joke de Kruijf, Thomas van Luyn en de vleesetende plant in de geestigste musical van dit seizoen. 16 maart Bergen op Zoom De Maagd; 20 maart Hoogeveen De Tamboer; 21 maart Hoofddorp De Meerse.

Buddy

Engelse musical over de rock-carrière van Buddy Holly, waarin de vrolijke muziek de boventoon voert. 16 tot en met 18 maart Venray Schouwburg.

Knurft

Spitsvondig solocabaret van Mark van de Veerdonk in het teken van de bonte jaren zeventig. 21 mrt Hoofddorp Het Oude Raadhuis.

Vergeef ze, ze weten niet wat ze doen

Minou Bosua en Ingrid Werner, alias de Bloeiende Maagden, spelen cabaret over de zin van het leven, als een spannende quiz met diverse kandidaten en harde vragen. 16 mrt Barendrecht Het Kruispunt; 17 mrt Winterswijk Cultureel Centrum; 20 mrt Venlo De Maaspoort; 21 maart Roermond De Oranjerie.

There's no Business like Show Business

Vrolijke revue met de grootste hits van Irving Berlin in een lichtvoetig biografisch kader en Jon van Eerd als bezienswaardig middelpunt. 16, 17 maart Middelburg Stadsschouwburg; 22 tot en met 25 maart Amsterdam De Meervaart.

En verder

42nd Street Een musical als een schuimtaart, met massale tapdans, weelderige tableaus en vakwerk van Angela Schijf, Mariska van Kolck, Bart Oomen en Gerrie van der Klei. Tot en met 25 maart Enschede Twentse Schouwburg; Veni Vidi Vici Vaart, fantasie, flair en veel multi-culturele grappen in het cabaret-debuut van Najib Amhali. 16 maart IJsselstein Fulco Theater; 17 maart Oosterhout De Bussel; Mooie boel Geestige puntdichten en absurde logica van de mompelende cabaretier Kees Torn. 17 maart Hoogeveen De Tamboer; 21, 22 maart Den Bosch Theater aan de Parade.