Ravotten

Honden zijn leuke, gezellige beesten. Laatst kwam ik er nog twee tegen. Tijdens het hardlopen. Hele grote zwarte. Hun baas was in diep gesprek verwikkeld met een andere man die ook een hond bij zich had. Een verlegen herder, die vanaf de zijkant toekeek. De twee andere, logge beesten waren aan het `ravotten'. Samen droegen ze een tak en renden daarmee grommend rond. Uit mijn ooghoeken sloeg ik ze gade. Bijna was ik langs ze. Ik focuste nu strak op de weg. Honden moet je negeren, doe alsof je er niet bent. Dan heb je zo min mogelijk kans op te vallen als moving target.

Toen stortte ik ter aarde. Vanaf de grond zag ik een zwarte grommende massa wegstuiven. De baas kwam aangerend. `Godverdomme!' riep hij luid. Geen spier vertrok ik. Ik sprong op en sprintte met bloedende elleboog weg. Woedend, woedend. Tegen een voorbijganger siste ik: `Ik hààt ze!'

Hondenhaters, verenigt u.

    • Natalie Hanssen