Einde crisis in Amsterdam

Een dreigende crisis in het Amsterdamse college van B en W is gisteravond bezworen, nadat de VVD-fractie het taxibeleid van GroenLinks-wethouder Köhler steunde en in bedekte termen excuses aanbood voor eerdere kritiek.

De gemeenteraad ging unaniem akkoord met de overeenkomst die Köhler twee weken geleden sloot met de Taxicentrale Amsterdam (TCA). TCA moet andere taxicentrales toelaten op de standplaatsen, uitgezonderd de zes grootste in het centrum van Amsterdam. Bovendien moet TCA moet haar chauffeurs instrueren het akkoord te respecteren. Köhler tekende het akkoord dezelfde dag dat de directeur en twee bestuursleden van de TCA werden gearresteerd wegens oplichting en deelname aan een criminele organisatie. De VVD noemde dit `bezopen' en `schandalig'. GroenLinks eiste hiervoor excuses maar tot gisteravond weigerden de liberalen dat.