Vet Philadelphia gaat aan slanke lijn

De Amerikaanse stad Philadelphia wil via een gemeentelijke afslankcampagne af van haar imago van `vetste stad' van de VS. Burgemeester John Street heeft zijn dikke burgers een streng dieet aanbevolen nadat de stad koploper op het gebied van vetkwabben bleek in een opiniepeiling door het tijdschrift Men's Fitness.

De campagne, luisterend naar de naam ,,76 ton pret'', heeft als doelstelling dat de stedelingen gezamenlijk in 76 dagen 76 ton vet verliezen. Dat doel refereert aan de naam van het plaatselijke basketballteam, de Philadelphia 76'ers, die de campagne ondersteunt.

Iedereen die meedoet aan het afslankingsoffensief krijgt tien gezondheids- en fitnessuitdagingen. Het gaat om: meer water drinken, meer doen aan lichaamsbeweging, meer fruit, groenten en vezelrijke producten eten, dieper ademhalen, meer en gezonder ontbijten en kleinere avondmaaltijden gebruiken, meer ontspannen en spelen.

Het lokale gezondheidsopperhoofd Gwen Foster zei dat de campagne wordt gestimuleerd door lokale media, scholen, kantoren en zelfs kerken. ,,We sporen iedereen aan om onderlinge wedstrijden in afslanken te doen.''

Volgens Foster loopt de campagne vrij goed omdat er in de hele stad duizenden mensen schijnen mee te doen. Voor deelnemers zijn er op 200 plaatsen in Philadelphia weegschalen neergezet waar men kan bijhouden of er vooruitgang is geboekt. (BBC)

Afslankenhttp://fitness.philly.com/.