Indoor Brabant mag

De dreiging van mond- en klauwzeer (MKZ) heeft de organisatie van het grootste hippische evenement van Nederland, Indoor Brabant, in een stevige greep. Pas tijdens de persconferentie gistermiddag, kreeg voorzitter Martien van den Heuvel het verlossende telefoontje dat de ministeriële ontheffing rond was.

,,We gaan full speed verder, maar we realiseren ons terdege dat met deze ontheffing niet alle risico's uit de lucht zijn'', stelde Van den Heuvel, die uitsluitend en alleen op een zorgvuldige en veilige wijze deze editie van Indoor Brabant (van 22 tot 25 maart) wil laten doorgaan. Tot die tijd zal er steeds intensief overleg zijn tussen de hippische organisatie en de overkoepelende land- en tuinbouworganisatie.

Het publiek moet door bakken met ontsmettingsstoffen lopen bij het betreden van de hal. De vrachtwagens waarmee de paarden worden getransporteerd, dienen na aankomst en voor vertrek geheel te worden ontsmet.

Wat de gevolgen van een eventueel alsnog afgelasten van Indoor Brabant zijn, hangt af van het moment waarop dat noodscenario in werking treedt. De begroting van Indoor Brabant is vijf miljoen, waarvan acht ton voor prijzengelden is gereserveerd.