`Gevaar op de weg' maakt ongeluk

Een 21-jarige man uit Wassenaar heeft gisteren een ongeluk veroorzaakt tijdens opnamen voor het tv-programma Gevaar op de Weg van RTL4. De man werd met in zijn auto geplaatste camera's gevolgd toen hij in het Ammonslaantje in zijn woonplaats op een tegenligger botste.

De politie zegt dat de grote remsporen en de getuigenverklaringen uitwijzen dat hij ,,veel te hard reed en uit de bocht vloog''. De tegenligger, een 49-jarige man uit Doetinchem die in een bestelwagen reed, bleef evenals de veroorzaker ongedeerd. Beide auto's raakten zwaar beschadigd.

Deelnemers aan Gevaar op de Weg worden volgens RTL4 uitgebreid gescreend. ,,Het zijn mensen met een afwijkend rijgedrag die menen dat ze juist keurige verkeersdeelnemers zijn. Hun familieleden, vrienden of kennissen hebben daar juist twijfels over en melden hen aan voor ons programma'', aldus een woordvoerder van de omroep.

Het is volgens de woordvoerder ,,niet de bedoeling dat ze te hard gaan rijden, maar dat ze rijden zoals ze normaal plegen te doen. Wij van Gevaar op de Weg willen hen achteraf bewust maken van hun verkeerde rijstijl.'' De woordvoerder zegt dat de veroorzaker van het ongeluk verantwoordelijk is voor de aangerichte schade. ,,Hij reed, zoals alle deelnemers aan het programma, in zijn eigen auto. Als er dan iets mis gaat is dat uiteraard zijn risico en niet het risico van RTL4.''

Tegen de man uit Wassenaar is proces-verbaal opgemaakt. De politie vertelt ,,niet gelukkig'' te zijn met ,,dit soort entertainment op de weg''. ,,De camera's leiden tot een nog stoerder gedrag van iemand die normaal vermoedelijk al niet zo'n keurige weggebruiker is'', aldus een woordvoerder van de politie.

De woordvoerder van RTL4 zegt dat de beelden van het ongeval ,,voorlopig niet worden uitgezonden, want dat lijkt ons niet zo aangenaam voor de twee betrokkenen''.