Van Vossen stapt op bij `zijn' Feyenoord

Peter van Vossen wil zijn contract bij Feyenoord met onmiddellijke ingang beëindigen. De oud-international heeft dat gisteren telefonisch meegedeeld aan de leiding van de Rotterdamse voetbalclub. De verbintenis van Van Vossen loopt aan het einde van het seizoen af. Vandaag heeft hij een gesprek met de bestuurders van Feyenoord.

Van Vossen kon dit seizoen onder trainer Bert van Marwijk niet meer rekenen op een basisplaats, onder meer door de concurrentie van Leonardo en Kalou. Dat duo was zondag afwezig in de met 3-1 verloren wedstrijd tegen Willem II. Van Vossen begon in de basis, maar moest na 38 minuten plaatsmaken voor Tininho. Voor de bijna 33-jarige Zeeuw gaf dat de doorslag in een voor hem tot nu toe teleurstellend verlopen seizoen.

,,Ik krijg sowieso weinig speeltijd bij Feyenoord'', verklaarde Van Vossen. ,,Dat is erg moeilijk voor een voetballer. Niet dat ik het niet begrijp, want er lopen erg goede spelers rond bij de club. Wat dat betreft is het natuurlijk een moeilijke keuze voor de trainer. Ik wil geen beschuldigende vinger opheffen, dat heeft geen zin. Ik denk dat beide kanten schuld hebben aan de huidige situatie.''

Van Vossen ziet geen toekomst meer bij de club waar hij drie jaar geleden een verbintenis tekende. ,,Als Kalou en Leonardo terug zijn, krijg ik nog minder speeltijd. Het gevolg is dat je dan het plezier in de sport verliest en met tegenzin naar het stadion rijdt. Dat kan ik niet meer opbrengen.''

Afgelopen zomer maakte Van Vossen nog deel uit van de EK-selectie van het Nederlands elftal, waarvoor hij 31 keer uitkwam. Voor Feyenoord speelde hij 73 wedstrijden, waarin hij tien keer scoorde.

Feyenoord blijft wel dé club voor Van Vossen, mede vanwege zijn populariteit bij de supporters. ,,Ik zal hen altijd dankbaar blijven, want ze hebben me een onbetaalbaar gevoel gegeven.'' De Zeeuw wil naar zijn zeggen ,,absoluut nog niet stoppen'' met zijn loopbaan als profvoetballer. Over een maand, wanneer de transfermarkt wordt heropend, gaat hij op zoek naar een andere club.