Selectie Radio

Faz favor. In deze tweede aflevering in een serie over Portugal vertelt zakenman en oud-diskjockey Willem van Kooten over de taal, wijnen en waarom hij er al twintig jaar een huis heeft. Sinds kort heeft hij ook een golfressort in de Algarve. Radio 5, 21.02-22.00u.

De avonden. Literair variété met verhalen en een fragment uit een gedicht van Marijn Backer. Muziek door de zanger-gitarist Theo Houtkoop. Na elven een gesprek met historicus Chris van der Heijden over zijn boek Grijs Verleden; Nederland en de Tweede Wereldoorlog. En zestiger jaren popbandjes uit Ethiopië. Radio 5, 22.02-24.00u.

Weldenkende mensen. Debat over de maatschappelijke status van alleenstaanden in Nederland met columniste Emma Brunt, hoogleraar gezinsrelaties Christien Brinkgreve, demograaf Jan Latten en sociaal-psycholoog Lenie de Zwaan. Morgen, Radio 1, 16.02-17.00u.