Logica

In het algemeen gesproken heb ik best een hoge pet op van Co Adriaanse, maar over wat ik nu van hem moet lezen in de kranten van gisteren kan ik onmogelijk enthousiast zijn.

Het artikel gaat over de veel scorende aanvaller van FC Twente Jan Vennegoor of Hesselink, tevens lid van de selectie van het Nederlands elftal. Adriaanse betoogt dat hij niet heeft gezegd dat Ajax die man met de lange naam wil overnemen. Niet gezegd dus.

Maar wat heeft hij dan wel gezegd? Dat Ajax behoefte heeft aan een breekijzer, dat kan worden ingezet op het moment dat de zaak vastzit. Laat dat nou precies zijn wat Jan Vennegoor voor Ajax zou kunnen betekenen! Waarom doen veel trainers zichzelf en ons dit onwaarachtige gedoe aan?

Adriaanse is trouwens in zijn oordeel vreemd onbillijk als hij zijn aanvallers verwijt dat zij in de uitwedstrijd van afgelopen zondag tegen FC Groningen niet verder zijn gekomen dan drie doelpunten. Adriaanse zegt niets over zijn defensie, die nota bene al dertig tegendoelpunten moest toestaan. Maar hij geeft wel zijn aanvallers een kat, hoewel die al liefst zestig treffers tot stand brachten – ook nog het meest van alle Nederlandse titelkandidaten.

Ondanks al zijn niet geringe kwaliteiten blijkt dat Co Adriaanse nog iets van het kribbige karakter heeft behouden, dat hem al kenmerkte toen hij jaren geleden nog verdediger was in de Galgenwaard, bij FC Utrecht.

    • Herman Kuiphof