Israël verzacht beleg Palestijnen na kritiek

In antwoord op interne, Amerikaanse en Europese kritiek op de blokkade van Palestijnse steden en dorpen heeft Israël de maatregelen gisteren verzacht. De blokkade rondom de stad Ramallah blijft echter gehandhaafd. De Israëlische autoriteiten houden vol over aanwijzingen te beschikken dat terroristen vanuit de stad op de Westelijke Jordaanoever een bomaanslag in Jeruzalem willen plegen. Israëlische militairen schoten gisteren een Palestijn dood bij botsingen met 1.500 betogers bij de loopgraven die het leger rond Ramallah heeft aangelegd. Volgens getuigen stond het slachtoffer naast een prominente Palestijnse leider, Marwan Barghouti, naar de botsingen te kijken toen hij werd doodgeschoten. Fatah, de organisatie van de Palestijnse leider Yasser Arafat, heeft nieuwe betogingen tegen de blokkade aangekondigd.