Hendriks vertrekt bij Endemol

Ruud Hendriks stapt op als bestuurder bij mediaconcern Endemol. Hij gaat eerst een paar maanden in training voor de marathon van Peking in oktober – ,,dat is weer eens wat anders dan de marathon in New York'' – voordat hij van zijn vrouw op zoek mag naar een nieuwe baan. ,,Ik ben pas 41 en wil nog wel wat nieuws'', zegt Hendriks in een reactie. ,,Maar ik ga niet concurreren met Endemol. Endemol speelt Champions League en ik heb geen zin meer in amateurvoetbal.''

Er is geen aanleiding voor zijn vertrek, zegt hij. ,,Onze toekomstplannen zijn net allemaal goedgekeurd. En we zijn een van de weinigen ter wereld die veel geld verdienen met internet.'' Hendriks is de belangrijkste medewerker die opstapt sinds de overname van Endemol door het Spaanse telecomconcern Telefónica, die enige tientallen Endemol-managers financieel onafhankelijk heeft gemaakt. Zo heeft Hendriks zo'n 70 miljoen gulden verdiend en ook nog vrijwillig eenzelfde bedrag laten lopen. ,,Heeft er niets mee te maken'', zegt Hendriks. ,,Ik ben nog nooit ergens naar toe gegaan, gebleven of weggegaan voor het geld.''