Carandiru wordt gesloten

De Carandiru gevangenis in São Paulo van waaruit vorige maand de grootste gevangenisopstand in de Braziliaanse geschiedenis werd georganiseerd, zal binnen twee jaar worden gesloten. De strafinrichting, die de grootste en meest overbevolkte is van Latijns Amerika, zal worden vervangen door drie kleinere gevangenissen. Dat heeft de gouverneur van São Paulo, Geraldo Alckmin, gisteren verklaard. De gouverneur zei dat de 7.400 gevangenen zullen verhuizen naar de nieuwe inrichtingen. Het geld om die te bouwen moet komen van de federale regering. Aan de opstand vorige maand deden duizenden gevangen in 29 gevangenissen mee, 19 gevangenen kwamen om het leven. Alckmin, die de vorige week overleden gouverneur Mario Covas opvolgde, heeft de sluiting van Cirandiru bestempeld tot ,,top-prioriteit''.